Anders kijken anders doen

Jacqueline Hulst en Marianne Dagevos zochten contact met maatschappelijke vernieuwers. Mensen die werken rondom maatschappelijk ingewikkelde thema's als zorg, geld en voeding en die vernieuwende en inspirerende organisaties tot stand brengen. Jacqueline en Marianne maakten negen portretten van die vernieuwers, in woord en beeld. Deze komen in 2014 voor publiek beschikbaar, online en als boek. Een van de drie vernieuwers in de zorg is Aysel Disbudak van Unal Zorg. Als voorproefje voor de publicatie kunt u haar portret hier lezen. Meer informatie over maatschappelijke vernieuwers: www.marcada.nl en www.maatschappelijkevernieuwers.nl (begin 2014).

Download hier de pdf

 

 

Zorgprof

Het Parool, 2009

Interview Aysel DisbudakDe inhoud is de basis van je onderneming. Dat is de stellige overtuiging van Aysel Disbudak, oprichter en directeur van Unal Zorg, een instelling met een uniek aanbod. Zelf heeft ze ook eerst "met de handen in de klei" gezeten.'Op die manier breng je jouw visie het beste over op je medewerkers.'

'Je moet het product dat je verkoopt door en door kennen; wat het ook is', stelt Aysel Disbudak. 'Als je een bakkerij begint, moet je weten wat de basisingrediënten en -technieken zijn. Want als je wil innoveren, een nieuwe broodsoort verkopen, dan kun je dat alleen goed doen vanuit die basiskennis.' Aysel weet waar ze over praat. Haar onderneming, Unal Zorg is het resultaat van een persoonlijke zoektocht naar zorg. Niet voor haar zelf, maar voor haar broertje. Hij is verstandelijk gehandicapt en had ernstige gedragsproblemen. Het gevolg was dat hij er bij elke instantie uit werd gegooid. Na jaren van zoeken en veel gesloten deuren vond de jongen een plek.