reacties 1

20-01-2014

 

Goedendag,

Adembenemend!! Ik heb uw boek binnen een dag uitgelezen, me ogen zijn klein en vermoeid van geraakt. Ik ben zo onder de indruk dat ik heel anders denk. In uw boek ben ik dingen tegen gekomen van "huh komt me heel bekend voor" en u was zo jong! Ik dacht dat ik de ergste achter de rug had. Dit doe ik normaal nooit maar nadat ik de boek had uitgelezen ben ik gelijk gaan google om u te kunnen benaderen te vertellen dat ik me volkomen in het boek mee leefde.

Ik wens u het alle geluk toe. 


Liefs,

Feyza

 

 


 

29-09-2013 14:44

 

Beste Aysel, ik heb je boek deze week uitgelezen (in 3 dagen verslonden) en aan het einde haakte ik bijna af. Niet omdat het niet aangrijpend was. Nee, juist omdat het zo intens grauw, troosteloos en ontmoedigend voelde dat ik het haast niet aankon om door te lezen. En jij hebt dat allemaal zelf doorstaan! Ik ben natuurlijk een van de vele reacties, dus ik wil niet teveel in herhaling vallen. Toch wil ik wel zeggen dat het voor mij een verhaal van moed is en dat ik het zo hoopvol vind dat jij uiteindelijk jouw weg hebt gevonden en een soort van mildheid naar je ouders kunt opbrengen. Ik ben ook benieuwd of je mild naar jezelf kunt zijn nu, die zelf liefde gun ik je in elk geval ontzettend. Wat een heftige achtergrond en hoeveel vrouwen en mannen zitten daar wel niet in 'vast'. Ik vind het echt onzichtbaar leed, hartverscheurend dat 'niemand' er in jouw jeugd in Nederland iets aan heeft gedaan terwijl zoiets toch opgemerkt zou moeten worden. 
In elk geval: grote dankbaarheid naar jou en blij dat jij jouw eigen krachtige weg nu bewandeld. Geweldig. Ik moest echt huilen aan het eind toen ik las dat je nu zo'n mooie relatie hebt met een begripvolle man. Gelukkig! 
We hebben best veel raakvlakken zie ik nu ik je website doorlees of jouw huidige activiteiten. Zelf ben ik erg geïnteresseerd in multiculturele thema's, ik heb antropologie gestudeerd en heb op mijn 19e een eerste serieuze relatie gehad met een lieve jongen van Turkse afkomst, die mij nog steeds heel dierbaar is en veel inzicht heeft gegeven in zijn dillemma's. Ik doe er nu niet actief iets mee, al ben ik altijd wel erg maatschappelijk bezig dus indirect is diversiteit en samenleven een onderdeel van mijn werk. Ik geef nu als zelfstandige trainingen in geweldloze communicatie, ik noem het Verbindende Communicatie en dat is voor mij echt een manier van leven geworden. Ik vind het fascinerend hoeveel lading en pijn er kan zitten in woorden, vaak onbewust. En hoeveel rijkdom er in contact kan ontstaan als we werkelijk gaan luisteren, ons open stellen en begripvol proberen te zijn. Ik werk ook in de thuiszorg (en ik heb ook in de kind-en jeugdpsychiatrie gewerkt, 1x met een Turkse jongen van 13e die flipte toen hij voor het eerst op een (gesloten) afdeling kwam wonen en altijd thuis had gewoond.. dus herkenbaar wat je daarover schrijft). Daar zie ik een aantal aangrijpende dingen misgaan die naar mijn idee te zijn veranderen als mensen tools krijgen aangerijpt om anders te gaan luisteren, om mededogen te ontwikkelen en werkelijk contact maken met elkaar behoeften. Die openheid en durf is natuurlijk 'ongewoon', maar kan zoveel doorbraak betekenen. Ik denk erover om mijn werk deels toe te spitsen op thuiszorg medewerkers/ artsen en chronisch zieken. Ik heb ook nog een column geschreven over solidariteit in de zorg in Nederland -> misschien vind je het leuk om te lezen (als je tijd hebt) loesberkhout.nl/blog/columns-solidair/column-3-solidariteit-in-de-zorg/ Ik wens je ontzettend veel mooie ontwikkelingen toe in je werk en leven, dat je nog veel mensen mag raken met jouw ervaringen en kracht. Bedankt uit de grond van mijn hart voor het delen van je verhaal!

Warme groet,

Loes

 


10-09-2012 08:46


Onderdrukkende cultuur.
Naar aanleiding van het indrukwekkende interview met U op de EO-radio heb ik uw boek gelezen. Ik was zeer onder de indruk van uw verhaal en de daarin getoonde mentale veerkracht. Onbegrijpelijk dat U niet eerder aan deze verstikkende dictatuur kon ontsnappen. Het boek was voor mij - als ‘blanke’ man in Nederland opgevoed - een bevestiging van de bij mij al vaag bekende vrouwonvriendelijke cultuur op het Turkse platteland. Onbegrijpelijk dat Turkse vrouwen in Nederland dit mede fanatiek in stand houden. Pim Fortuyn sprak van achterlijk, maar in Staphorst of bij de aanhangers van het GPV, zijn de mannen ook niet zo ‘voorlijk’ naar vrouwen toe. Ik wens U nog veel geluk in het leven toe. Met hartelijke groet.

Rinus van Zandwijk 


06-03-2012 05:24

Kracht
Hallo Aysel,
via 'bookcrossing', boeken die overal worden achtergelaten om door iemand gelezen te worden en vervolgens weer door te geven, heb ik jouw boek 'gevonden'.
Ik had em in 3 dagen uit. Wat een verhaal!
Heb diep respect voor je. Hoe je hebt doorgezet en niet comleet bent ingestort...
Wat moeten toch veel mensen geestelijk diep gaan!
Je geeft hoop en kracht aan een ieder die jouw boek leest. Bedankt..
Ik wens jou, je man en kinderen nog heel veel liefde en geluk toe.

Yvonne Schaap


18-08-2011 16:30

Vol bewondering
Hallo Aysel,
Heb zelf een boek geschreven (heb er 9 jaar over gedaan), maar durf het nog niet naar een uitgeverij te sturen. Graag zou ik met jou in contact willen komen. Wellicht kun jij me wel raad geven en mij in de goede richting sturen. Ik weet niet hoe ik contact met je kan komen, maar zou het erg op prijs stellen als je contact met me zou willen opnemen.

met vriendelijke groet, Guzel. 


10-04-2011 08:31

Vol bewondering
Lieve Aysel
Vol bewondering en met diep respect voor het strijden wat jij deed en wat je nu bereikt hebt,heb ik jou boek in 2 dagen uitgelezen.Wat ben je een ontzettende sterke vrouw.Ik ben dan wel een Nederlandse vrouw maar kan me heel goed inleven in jou boek mede doordat ik met een arabische man getrouwd ben..en dat is niet altijd makkelijk.Eigenlijk hoop ik dat er nog een vervolg op jou boek komt van hoe het in de toekomst met jou en je carriere gaat.

Liefs Jose


06-04-2010 23:04

Harkulade !!!!!
Hoi Aysel,

ik heb mij deze week ingeschreven in de gemeentelijke bibliotheek. Het eerste boek dat ik uit de pland pakte was die van jouw. Ik keek naar de kaft en zag je naam en d8t deze boek moet ik lezen. Ik lees het al drie dagen en ben al op bladzijde 266. Het boek dat je hebt geschreven is zo interessant dat ik tot vroeg in de ochtend door blijf lezen. Ik vind het knap dat je zo je prive leven aan iedereen openbaar maakt via een boek.. Daardoor verdien je heel veel respect. Tevens wil ik vermelden dat je echt een doorzetter bent. Hoe ik dat weet? Natuurlijk door je levens verhaal wat ik momenteel lees.. Het is knap dat je door al die traumatische gebeurtenissen overheen bent. Ik denk dat je door die gebeurtenissen zo een geweldige vrouw bent geworden!! Ik wil je bedanken dat je voor zoveel andere een voorbeeld kunt zijn en de moed en lef hebt om je verhaal met ons te delen..
Tevens bedankt voor zoveel leesplezier!!

Allaha emanet ol ablacigim!!!

xxx S. Kandemir 


22-02-2010 15:15

Selam Abla..
Selam Abla..
IK ben een meisje van 16 jaar..
Biraz agir oldu bu kitabi okumak
Inanirmisiniz Hayatimda ilk defa bir kitabi sonuna kadar okudum..
Nasil Basardiniz Bunlarin ustunden gecmeyi Helal Olsun..
Simdi BOEKVERSLAG yapacagim sizin kitabinizla ilgili ..
O Yuzden sizin hakkinizda bilgi icin BUraya girdim..
Cok turk kadinlarina bir orneksiniz aslinda..
Kitabin tadini Alamadim Ve yine okuyacagim
Veel succes verder..

Allah Sabir Versin

x Ozgul