reacties 2

7. 15-02-2010 20:09


Bewondering, rescept, wijsheid
Selam Aysel hanim,
sizin yasadiklarinizin bir cogunda kendimi buldum bende sizin gibi 1972 dogumluyum. Aynen sizin gibi yazilmamis tabularin esirligini yasadim. Simdi bende bir zamanlar yanliz oldugunuz gibi yanliz ve yipratilmis, hayata tutunmaya calisiyorum. Sorunlarin saklanmasinin sorunlari cozeyecegine insanlarimiz inanmali. Sizi cesaretinizden dolayi tebrik ediyorum. sessiz olmanin aslinda ciglik oldugunu bilmeliyiz, bilmeliyizki kizlarimiz gelinlerimiz annelerimiz mutsuz olmasin olmasinki mutsuz nesiller olusmasin.

gullu yildiz


8. 11-01-2010 10:36


Bewondering, rescept, wijsheid
Hallo Aysel,

Ik heb je boek vol bewondering gelezen, als eerste mijn complimenten, het is een mooi boek geworden.
Wat ik vooral zo in je bewonder is dat je voor zelf bent opgekomen, dat je je overal door heen hebt gesleept (zonder "moeder"), echt ongelovelijk en dat je toch in zag dat het niet normaal was zoals jij je leven moest leiden.
Terwijl eigenlijk je hele familie op je inpraatte, meestal weet je dan niet beter en volg je hun raad op, zo gaat dat vaak.
Alleen word je er helaas niet gelukkig van. Alles wat je gedaan hebt, leren en voor de kinderen zorgen, terwijl je er toch grotendeels alleen voor stond, je deed het allemaal maar, vind het echt ongelovelijk.
Ik ben heel blij voor je dat je nu een goeie man hebt getroffen en nog een lief kindje erbij.
En dat je soms nog twijfelt aan jezelf, las ik op het laatst van je boek, moet je niet doen hoor, wees jezelf, wees trots op wat je bereikt hebt, je bent een lieve vrouw, lieve moeder, dus waarom zou je twijfelen? Ik dacht alleen maar constant toen ik je boek las, hoe is het mogelijk, ik had dit nooit allemaal gered, hoe doet zij dit? Echt ik kijk gewoon tegen je op, op dat gebied.
Als laatste wilde ik nog zeggen: je hebt het goed gedaan in je leven, echt waar!!
Nou hoop nog eens een reactie te ontvangen maar kan het ook begrijpen dat je het erg druk hebt hoor en daar misschien niet allemaal tijd voor hebt.

Babette


9. 02-12-2009 19:52


Melekler hakeder..
Merhaba aysel abla,

Ben 21 yasindayim, turkcem super degil onun icin yanlisim olursa ozur dilerim..

Kitabinizi 2 gun icinde soluksuz okudum.. Masal gibi.. gercek oldugunu dusunmek .. cok zor.. televizyonda gordugum zaman inanmiyordum.. ama gercekten varmis boyle seyler.. cehalet insanlari, ( ozur dileyerek soyluyorum) insanliktan cikariyomus malesef..

Neler yasamisiniz? allah peygamber sabri veriyomus demekkki...

Mesajimi okurmusunuz bilmiyorum ama icimden gecenleri yazmak istedim..

Annem hep derdi: eden bulur kizim, kimsenin kalbini kirma diye.. kitabin sonunda anladimki hakliymis..

Allah sizi ailenize bagislasin..

Dunyanin butun mutluluklari sizin , ailenizin olsun..

Sevgilerimle..

Nadire


10. 25-10-2009 11:52


Multiculti oma
Hoi Aysel, ik ben een Nederlandse vrouw maar ik ben getrouwd met een Marokkaanse man (moslim) en heb veel Turkse vrienden en woon in een multiculturele straat. Ik heb zelfs Turks geleerd en 2 Koerdisch-Nederlandse kleinkinderen en een Pools- Nederlands kleinkind. Ik heb vaak discussies gevoerd met mijn Turkse vriendinnen over Islam en cultuur en de sociale controle in de Turkse gemeenschap. Ik zie dat het langzaam beter gaat met de Turkse meiden en ben blij met jouw boek. Het is een zegen voor alle onderdrukte vrouwen. Dank je wel!

Lieke Oremus 


11. 12-10-2009 18:16


Bijzonder
Hallo Aysel,

Ik heb je boek laatst gekocht en gelezen. Wat een enorm bijzonder boek. en wat een ontzettend dappere vrouw ben je! Wat jij allemaal hebt doorstaan is werkelijk waar vreselijk. Ik kan me echt niet voorstellen dat dit normaal is in de Islamitische cultuur. Maar helaas blijkt het van wel.

Ook ik heb een beste vriendin gehad toen ik 16 was (ben nu 23). Zij werd op 15 jarige leeftijd uitgehuwelijkt aan een man in Italie. Haar familie was ook streng gelovig. Ik hoop dat zij beter terecht is gekomen dan jij toen. Ik heb haar sindsdien nooit meer gesproken helaas...

Voor jou: respect!

Groetjes, Marjolein